Programma 10+ groep

Welkom bij de 10+ groep van de Jeugdnatuurwacht! Leuk dat jullie mee willen blijven doen. We gaan dit jaar minimaal 1 x per maand op excursie of hebben een activiteit bij de Jeugdnatuurwacht zelf.

Activiteiten januari 2021 t/m augustus 2021

1 januari t/m 27 februari: Helaas afgelast vanwege de corona-maatregelen.

6 maart: We starten weer! We gaan vandaag De Kwebben in. Kijken of de natuur al wakker is! Trek warme kleding aan, want we gaan het clubgebouw niet in vanwege de corona-regels.

20 maart: Het is landelijke opschoondag! Gewapend met prikkers en vuilniszakken gaan we de omgeving in. Al het zwerfafval ruimen we op. Prikken maar!

17 april: Het is Nationale Bijentelling! Wist jij dat er in Nederland bijna 360 bijensoorten bestaan? En dat zij heel belangrijk zijn voor de bestuiving? Maar de bijen hebben het zwaar. Meer dan de helft van alle bijensoorten is bedreigd. Er zijn zelfs al 34 soorten verdwenen. Om de bijen te helpen, is informatie nodig. En daarom is de Nationale Bijentelling in het leven geroepen. Wij gaan daar vandaag aan meedoen!

24 april: Vroege vogelexcursie………vroeg? Ja vroeg!! Zet je wekker op 5 uur en zorg dat je om 5.30u bij de JNW bent. We fietsen dan via de Paardensteeg naar het Bossche Broek (6.00u) zodat we de zon zien opkomen, de reeën zien grazen en de vos zien struinen. Dit is natuurlijk alleen voor de echte JNW-ers………… Zorg wel voor twee paar sokken in je schoenen/laarzen, handschoenen, muts, warme jas en oorwarmers! Het kan nog ijskoud zijn zo vroeg in de ochtend!

5 juni: De activiteit is nog afhankelijk van de dan geldende coronaregels.

9 juli: En dan zijn we aangekomen bij de een na laatste dag van het JNW jaar! Wie heeft het meeste geleerd? Op deze vrijdagavond (om 19.30u) zal Laurens eens testen wat jullie allemaal hebben geleerd dit seizoen. Daarna reiken we de oorkondes en de speldjes uit. Om 21.00u eindigt de avond.

10 juli: De laatste dag van het seizoen. Jammer he? Je wilt nog een jaartje door? Geef dit dan door aan het JNW-bestuur en zorg ervoor dat je ook andere kinderen vertelt over de JNW. Maar eerst genieten we nog even van deze slotdag: een volle dag met spelletjes! We beginnen om 10.00u. Voor lunch wordt gezorgd en we sluiten af met een barbecue. Tussen 18.00u en 18.30u kunnen de kinderen weer worden opgehaald. Belangrijk: neem een handdoek en droge kleren mee. We doen namelijk ook waterspelletjes!