Programma 10+ groep

Welkom bij de 10+ groep van de Jeugdnatuurwacht! Leuk dat jullie meedoen. We gaan dit jaar minimaal 1 x per maand op excursie of hebben een activiteit bij de Jeugdnatuurwacht zelf.

Praktische informatie 

  • Begin en eindtijd: alle activiteiten beginnen om 9.30 uur en eindigen tussen 11.45 en 12.00 uur.
  • Kleding: trek kleding aan die vuil mag worden. In ieder geval stevige schoenen en een lange broek. Geen sandalen, slippers o.i.d.
  • Foto’s: van elke activiteit worden foto’s gemaakt die jullie – na inloggen- kunnen vinden op de website.
  • Teken: omdat wij bijna elke zaterdag de natuur in trekken is het mogelijk dat je een teek oploopt. Controleer daarom bij thuiskomst op teken. Verwijder de teek direct en bewaar deze in een buisje of plak deze teek op een stukje plakband. Hou de besmettingsplaats nauwkeurig in de gaten i.v.m de rode kring of andere verschijnselen. Alle klachten direct na een teek kunnen wijzen op een besmetting! Geen kring en je voelt je die week erna toch niet lekker? Raadpleeg direct de huisarts.

Veel plezier!

Activiteiten januari 2024 – juli 2024

13 januari: Onze eerste activiteit van dit nieuwe jaar! We gaan lekker naar buiten en maken ook een kampvuur. Denk je alvast na welke activiteiten je graag doet? Dan stellen we samen het programma vast voor het komende half jaar!

17 februari: We gaan eekhoornnesten tellen op de Vughterheide. Kom op de fiets! Ga je rechtstreeks? Zorg dan dat je om 10.00u bij de parkeerplaats bij Brasserie 155 aan de Loonsebaan klaar staat!

24 februari: We nemen een kijkje achter de schermen bij het oertijdmuseum! Nelis neemt ons mee en we gaan ook barnsteen polijsten…

16 maart: Alpaca’s wachten vandaag op ons! We gaan op bezoek bij de alpacaboerderij in Vorstenbosch. Wie van de ouders kan er rijden?

6 april: Het is tijd om in de Kwebben te gaan kijken naar de vroege insecten en al het andere kleine grut dat er al is. Benieuwd of we de soortenlijst aan kunnen vullen?

13 april: De Geelders staan bekend om de prachtige voorjaarsplanten zoals bosanemoon en slanke sleutelbloem. We gaan (met de auto) op pad om het allemaal eens goed te gaan bekijken

4 mei: Vroege vogelexcursie. Dat wordt vroeg je bed uit komen om naast al het vliegende spul ook vossen en reeën te zien. Misschien zwemt er wel een bever! 5.30 met de fiets paraat bij de JNW of twintig minuten later bij het bruggetje over de Dommel. Je ouders mogen mee als ze zin hebben.

18 mei: Boomkikkers zie je niet elke dag, maar misschien wel als we naar de Mortelen tussen Boxtel en Best gaan. We gaan met de auto.

15 juni: We gaan wateronderzoek in de Kwebben doen. Hopelijk is het nog lekker nat.

VRIJDAGAVOND 21 juni: Het is tijd voor jullie oorkondes! Om 19.30 uur zal Laurens eens testen wat jullie allemaal hebben geleerd dit seizoen. Daarna reiken we de oorkondes en de speldjes uit. Ouders, broers en zusjes zijn welkom. Na de uitreiking zullen we onder het genot van een hapje en drankje nog even chillen. Sluiting 21.00 uur.

22 juni: Het is alweer de laatste activiteit van het jaar! En dus pakken we uit. We gaan we om 9.00 op pad en blijven de hele dag weg. We nemen een volle picknickmand mee en nog veel meer lekkere dingen.. Deze dag is helemaal verzorgd! Jammer dat het alweer de laatste keer is he?

Je wil nog een jaartje JNW? Geef dit dan snel door aan het JNW bestuur. Zorg er ook voor dat je anderen informeert over de JNW voor het volgende seizoen, want als je vriendjes ook bij de JNW zijn, is het veel gezelliger.

De JNW opent haar deuren weer op zaterdag 7 september!

Fijne vakantie!

Bestuur: Felix, Erin, Jo, Karen, Laurens, Nelis Piet, Peter, Tiny en Tonny.