Programma 10+ groep

Welkom bij de 10+ groep van de Jeugdnatuurwacht! Leuk dat jullie meedoen. We gaan dit jaar minimaal 1 x per maand op excursie of hebben een activiteit bij de Jeugdnatuurwacht zelf. Hieronder vinden jullie het programma voor de eerste helft van het seizoen. In december krijgen jullie het programma voor de tweede helft van het seizoen.

Praktische informatie 

  • Begin en eindtijd: alle activiteiten beginnen om 9.30 uur en eindigen tussen 11.45 en 12.00 uur.
  • Kleding: trek kleding aan die vuil mag worden. In ieder geval stevige schoenen en een lange broek. Geen sandalen, slippers o.i.d.
  • Foto’s: van elke activiteit worden foto’s gemaakt die jullie – na inloggen- kunnen vinden op de website.
  • Teken: omdat wij bijna elke zaterdag de natuur in trekken is het mogelijk dat je een teek oploopt. Controleer daarom bij thuiskomst op teken. Verwijder de teek direct en bewaar deze in een buisje of plak deze teek op een stukje plakband. Hou de besmettingsplaats nauwkeurig in de gaten i.v.m de rode kring of andere verschijnselen. Alle klachten direct na een teek kunnen wijzen op een besmetting! Geen kring en je voelt je die week erna toch niet lekker? Raadpleeg direct de huisarts.

Veel plezier!

Activiteiten september 2021 – januari 2022

11 september 2021: Open dag voor het nieuwe seizoen. Leuk om elkaar weer te zien of te leren kennen! Tijdens deze open dag kun je kennis maken met de werkwijze van de JNW. Je kunt deelnemen aan allerlei activiteiten.

18 september 2021: Kennismakingsochtend. Voor nieuwe leden, voor oude leden. Wat weten we eigenlijk van elkaar en van de natuur? We gaan kennismakingsspelletjes doen en het programma doornemen. Heb je misschien suggesties voor activiteiten voor de tweede helft van het jaar? We leren je ook werken met iObs, Obsidentify en waarneming.nl als je dat wilt.

16 oktober 2021: Najaarssafari  in de Kwebben of een ander natuurgebied. Hoeveel planten, paddenstoelen en dieren kunnen we herkennen? Vinden we wat nieuws?

13 november 2021: Vleermuizen zijn nachtdieren die in zomer actief zijn. ’s Avonds hebben ze onderdak nodig en daar gaan we vleermuiskasten voor maken. Laurens zal ook het een en ander vertellen over vleermuizen en hun gedrag.

Vrijdagavond 10 december 2021: Let op: deze activiteit is op VRIJDAGAVOND in plaats van zaterdag! Hoe groot is de aarde? Wat is de afstand tot de maan? Waarom geven sterren licht? Vragen waar we vanavond antwoord op krijgen. We gaan naar de Sterrenwacht! We vertrekken om 19.00 uur bij de JNW. Vraag je ouders om te rijden. Adres: Halleyweg 1, 5383 KT Vinkel. Dit programmaonderdeel doen we samen met de 10- groep.

8 januari 2022: Terwijl de 10- groep de winterwandeling op Voorburg doet, maken wij vuur voor marshmallows en broodjes.