Programma 10+ groep

Welkom bij de 10+ groep van de Jeugdnatuurwacht! Leuk dat jullie meedoen. We gaan dit jaar minimaal 1 x per maand op excursie of hebben een activiteit bij de Jeugdnatuurwacht zelf.

Praktische informatie 

  • Begin en eindtijd: alle activiteiten beginnen om 9.30 uur en eindigen tussen 11.45 en 12.00 uur.
  • Kleding: trek kleding aan die vuil mag worden. In ieder geval stevige schoenen en een lange broek. Geen sandalen, slippers o.i.d.
  • Foto’s: van elke activiteit worden foto’s gemaakt die jullie – na inloggen- kunnen vinden op de website.
  • Teken: omdat wij bijna elke zaterdag de natuur in trekken is het mogelijk dat je een teek oploopt. Controleer daarom bij thuiskomst op teken. Verwijder de teek direct en bewaar deze in een buisje of plak deze teek op een stukje plakband. Hou de besmettingsplaats nauwkeurig in de gaten i.v.m de rode kring of andere verschijnselen. Alle klachten direct na een teek kunnen wijzen op een besmetting! Geen kring en je voelt je die week erna toch niet lekker? Raadpleeg direct de huisarts.

Veel plezier!

Activiteiten januari 2022 – juli 2022

15 januari 2022: We gaan in groepjes op zoek naar 5 verschillende soorten vogels, 3 soorten bloeiende planten, 3 soorten korstmossen, 2 soorten paddestoelen en meer. Daarna bakken we pannenkoekjes boven het vuur.

12 februari 2022: Kom vandaag op de fiets! Samen met Robin gaan we, nog voordat de eerste bladeren aan de bomen zitten, eekhoornnesten tellen op de Vughtse heide. Zo kunnen we kijken of het nog goed gaat met de eekhoornpopulatie. Weten jullie nog hoe een eekhoornnest te herkennen is? Misschien vinden we er wel veel, want één eekhoorn kan zo zes nesten maken. Als je in de buurt van de hei woont: zorg dat je om 10.00u klaarstaat op de parkeerplaats tegenover Brasserie 155.

5 maart 2022: Kom de fiets, want we gaan de Gement in! Daar gaan we meehelpen om weidevogels te beschermen. De Gement is een belangrijk broedgebied van weidevogels, maar helaas zijn er steeds minder weidevogels in Nederland! Vandaag helpen we de vogels een handje door borden te plaatsen van weidevogels in de Gement, waarmee we aandacht vragen voor de weidevogel.

23 april 2022: Vroege vogelexcursie… vroeg? Ja vroeg! Zet je wekker op 5 uur en zorg dat je om 5.30 uur bij de JNW bent. We fietsen dan via de paardensteeg naar het Bossche Broek (6.00 uur) zodat we de zon zien opkomen, de reeën zien grazen en de vos zien struinen. Dit is natuurlijk alleen voor de echte JNW-ers………… Zorg voor twee paar sokken in je schoenen/laarzen, handschoenen, muts, warme jas en oorwarmers! Het kan nog ijskoud zijn zo vroeg in de ochtend!

14 mei 2022: Jullie mogen zelf (in groepjes of alleen) een korte lezing geven over een (natuur)onderwerp naar keuze! Waar weet jij veel van?

11 juni 2022: We trekken de natuur in en gaan op safari! Meer informatie volgt later.

DONDERDAGAVOND 7 juli: Donderdagavond om 19.30 uur zal Laurens eens testen wat jullie allemaal hebben geleerd dit seizoen. Daarna reiken we de oorkondes en de speldjes uit. Ouders, broers en zusters zijn welkom. Na de uitreiking zullen we onder het genot van een hapje en drankje nog even chillen. Sluiting om 21.00 uur

9 juli 2022: Dit was het dan: we sluiten vandaag het JNW-jaar af. Snik en snik en snik… Jammer hè? Je wil nog een jaartje JNW? Geef dit dan snel door aan het JNW bestuur. Zorg er ook voor dat je andere kinderen vertelt over de JNW, want als je vriendjes ook bij de JNW in het volgende seizoen zijn is het veel gezelliger. Vandaag gaan we om 9.00u op pad naar Burgers Bush! We zijn om 17.00u weer terug. Deze dag is geheel verzorgd!