Programma 10+ groep

Welkom bij de 10+ groep van de Jeugdnatuurwacht! Leuk dat jullie meedoen. We gaan dit jaar minimaal 1 x per maand op excursie of hebben een activiteit bij de Jeugdnatuurwacht zelf.

Praktische informatie 

  • Begin en eindtijd: alle activiteiten beginnen om 9.30 uur en eindigen tussen 11.45 en 12.00 uur.
  • Kleding: trek kleding aan die vuil mag worden. In ieder geval stevige schoenen en een lange broek. Geen sandalen, slippers o.i.d.
  • Foto’s: van elke activiteit worden foto’s gemaakt die jullie – na inloggen- kunnen vinden op de website.
  • Teken: omdat wij bijna elke zaterdag de natuur in trekken is het mogelijk dat je een teek oploopt. Controleer daarom bij thuiskomst op teken. Verwijder de teek direct en bewaar deze in een buisje of plak deze teek op een stukje plakband. Hou de besmettingsplaats nauwkeurig in de gaten i.v.m de rode kring of andere verschijnselen. Alle klachten direct na een teek kunnen wijzen op een besmetting! Geen kring en je voelt je die week erna toch niet lekker? Raadpleeg direct de huisarts.

Veel plezier!

Activiteiten januari 2023 – juli 2023

Samen met jullie bepalen wij wat we gaan doen! Waar willen jullie meer over weten? Wat willen jullie graag ontdekken? Op 7 januari bespreken we dit. Daarna stellen we het programma vast.

7 januari 2023: Strek die benen maar uit. Misschien heb je al uitgekeken naar deze eerste activiteit van de JNW. Vandaag gaan we samen bepalen welke activiteiten we in het komende half jaar gaan doen. We vieren verder het nieuwe jaar met een vuurkorf. Je mag zelf brood bakken boven het vuur en we hebben marshmallows. Happy days!

11 februari: Hoe zit het met de biodiversiteit in de Kwebben? We starten vandaag een onderzoek…

18 maart: Kom op de fiets. We gaan vandaag naar Sparrenrijk in Boxtel voor een vroege voorjaarssafari.

22 april: Hoe zit het met de mollen en de insecten in de Kwebben?

13 mei: We gaan op bezoek bij de eenden van de Eendenboerderij in Helvoirt. Adres: Udenhoutseweg 8 in Helvoirt.

24 juni: De poelen in de Kwebben zitten vol met leven. Wat voor soort leven? We nemen het onder de loep vandaag!

VRIJDAGAVOND 30 juni: Om 19.30 uur zal Laurens eens testen wat jullie allemaal hebben geleerd dit seizoen. Daarna reiken we de oorkondes en de speldjes uit. Ouders, broers en zusters zijn welkom. Na de uitreiking zullen we onder het genot van een hapje en drankje nog even chillen. Sluiting: 21.00 uur.

1 juli: Eindactiviteit. Dit was het dan. De laatste dag van het seizoen. Jammer he? Maar we gaan er een mooie dag van maken. We vertrekken al om 9.00u en zijn de hele dag bezig. Wij zorgen voor eten en drinken. Het wordt een mooie afsluiter!

Wil je volgend jaar weer meedoen met de JNW? Super! Meld je aan via het aanmeldformulier. Neem ook vriendjes en vriendinnetjes mee! Op 9 september opent de JNW haar deuren weer! Tot dan! Wij wensen jullie een fantastische, groene zomer!